Tortilje

                                         Tortilje

Potrebno:
 
250gr mleka
250gr vode
40gr kvasca
30r šećera
20gr soli
150gr ulja
oko 1kg brašna meko T400
 
Fil:
po želji

Priprema:

Mleko zagrejati, dodati kvasac i šećer da se rastopi. U posudu staviti pola količine brašna, dodati so, ulje, vodu i razmućeni kvasac. Početi mesiti, polako dodavajući i ostalu količinu brašna. Možda će vam trebati i manje od kilograma brašna, u zavisnosti koliko će vam brašno povući tečnosti. Zames treba da bude srednje tvrdoće.

Image

 

Jufke podeliti po željenoj gramaži. Prilagoditi merama vašeg grila. U mom slučaju to je bilo šest jufkica po 260gr. Gril mi je veličine 32x22cm. Tortilje su vrlo brzo gotove, pekla sam na max temperaturi. Ređati ih u suvoj krpi, i takođe ih pokriti. U slučaju da ih odmah nećete koristiti pokrijte ih streč folijom do upotrebe.

 Image

 

Tortilje ohladiti, i zatim filovati. Koristila sam namirnice koje su moji ukućani želeli, a vi stavite po vašem ukusu. Tortilje preseći na polovine i služiti.
 
 
 Image
 
 

Ovde sam pravila u okrugloj formi

 

Image

 

Image

Sa piletinom

 

Image


Sa suvim vratom

 

Image
 
 
Ražene tortilje:
 
ovde sam pravila u odnosu 300gr raženog integralnog i 700gr pšeničnog brašna. Sve ostalo po receptu.

Nadev:

pavlaka,  marinirana i pečena piletina, zelena salata, kuvano jaje i ljubičasti kupus. Deca su rekla da je ovo najbolja tortilja do sada :)

 

Image

 

Tortilje su meke i vazdušaste. Ako se i ne koriste odmah, mekoća se sačuva i nakon par sati. Po želji se mogu napraviti tanje, ali mi volimo ovako :)

Коментари

Популарни постови