GROŽĐE SA FEFERONAMA

Grožđe sa feferonama

 



Potrebno: 

2kg belog grožđa 

500gr feferona 

3lit vode 

1lit sirćeta 

70 gr soli 

300gr šećera 

1 vinobran

 

Priprema:

 U veću posudu sipati vodu, sirće, šećer, so i vinobran. Od tačke ključanja kuvati 10  minuta. Skloniti sa vatre i potpuno ohladiti.

Grožđe očistiti i dobro oprati, takođe i feferone. Po originalnom receptu stoji 500gr ljutih papričica, vi ih po ukusu možete smanjiti, ako ne volite previše ljuto.

Tegle sterilisati ( ja ih stavim u mikrotalasnu na 2 minuta, i to je sasvim dovoljno). Poslagati grožđe i feferone i naliti sa smesom. Odgore obavezno staviti pritiskivač za tegle, zatvoriti i odložiti u ostavu.


 




.

Коментари

Популарни постови