Cheesecake

                               Cheesecake

Cheesecake

Podloga:

300gr mlevenog keksa
10gr vanil šećera
190gr maslaca ili margarina
sok od narandže

Beli fil:

450gr sira
400gr slatke pavlake
250gr šećera u prahu
15gr želatina u prahu
5 kašika vode za želatin

Višnja preliv:

450gr višanja
300 gr soka
100 gr šećera
25gr želatina
7 kašika vode za želatin
 

Priprema:

Podloga: 

Sjediniti mleveni keks, vanil šećer i maslac (koji se otopi u mikrotalasnoj ili na šporetu). Zatim dodavati sok od narandže do željene tvrdoće (jer nije svaki keks isti, neki je suvlji, pa će vam trebati više soka). Smesu utisnuti u kalup promera 28cm ( može i 26cm, onda je napunjena do vrha prstena). Ostaviti da se hladi u frižideru, dok ne spremimo fil od sira.

 
 
Image

Fil od sira:

Prvo pripremiti želatin, staviti u posudu pet kašika vode zajedno sa 15gr želatina. Ostaviti sa strane da nabubri.

U jednu posudu umutiti 400gr slatke pavlake, a u  drugu sjediniti 250gr šećera u prahu sa 450gr sira. Dobro umutiti oba fila i dodati želatin (koji je prethodno otopljen u mikrotalsnoj ili na tihoj vatri na šporetu). Fil premazati preko podloge od keksa i opet staviti u frižider.

 

Image

Preliv od višanja: 

Pripremiti 25gr želatina kao u prethodnom koraku. Višnje i šećer zajedno sa sokom staviti da prokuva. Dovoljno je da vri oko 10-tak minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati želatin. Ostaviti da se prohladi, pa preliti preko fila od sira. Vratiti u frižider i ostaviti da se stegne.

 

Image
Image

 

Sa pasiranim svežim breskvama

 

Image

Image

Cheesecake

Sa jagodama

Image
Image

Коментари

Популарни постови