Cheesecake
Cheesecake
Podloga:
Beli fil:
Višnja preliv:
Priprema:
Podloga:
Sjediniti mleveni keks, vanil šećer i maslac (koji se otopi u mikrotalasnoj ili na šporetu). Zatim dodavati sok od narandže do željene tvrdoće (jer nije svaki keks isti, neki je suvlji, pa će vam trebati više soka). Smesu utisnuti u kalup promera 28cm ( može i 26cm, onda je napunjena do vrha prstena). Ostaviti da se hladi u frižideru, dok ne spremimo fil od sira.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a2e2d58-6387-11eb-b6cd-0242ac120028/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
Fil od sira:
Prvo pripremiti želatin, staviti u posudu pet kašika vode zajedno sa 15gr želatina. Ostaviti sa strane da nabubri.
U jednu posudu umutiti 400gr slatke pavlake, a u drugu sjediniti 250gr šećera u prahu sa 450gr sira. Dobro umutiti oba fila i dodati želatin (koji je prethodno otopljen u mikrotalsnoj ili na tihoj vatri na šporetu). Fil premazati preko podloge od keksa i opet staviti u frižider.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a2e625a-6387-11eb-ad7f-0242ac120028/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
Preliv od višanja:
Pripremiti 25gr želatina kao u prethodnom koraku. Višnje i šećer zajedno sa sokom staviti da prokuva. Dovoljno je da vri oko 10-tak minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati želatin. Ostaviti da se prohladi, pa preliti preko fila od sira. Vratiti u frižider i ostaviti da se stegne.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a2e68e0-6387-11eb-a313-0242ac120028/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a2e6ec6-6387-11eb-9434-0242ac120028/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1600x3200-5a668d88-64be-11eb-ac4d-0242ac130010.webp)
Sa pasiranim svežim breskvama
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a2e7bb4-6387-11eb-b900-0242ac120028/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
Коментари
Постави коментар