Cheesecake
Cheesecake
Podloga:
Beli fil:
Višnja preliv:
Priprema:
Podloga:
Sjediniti mleveni keks, vanil šećer i maslac (koji se otopi u mikrotalasnoj ili na šporetu). Zatim dodavati sok od narandže do željene tvrdoće (jer nije svaki keks isti, neki je suvlji, pa će vam trebati više soka). Smesu utisnuti u kalup promera 28cm ( može i 26cm, onda je napunjena do vrha prstena). Ostaviti da se hladi u frižideru, dok ne spremimo fil od sira.

Fil od sira:
Prvo pripremiti želatin, staviti u posudu pet kašika vode zajedno sa 15gr želatina. Ostaviti sa strane da nabubri.
U jednu posudu umutiti 400gr slatke pavlake, a u drugu sjediniti 250gr šećera u prahu sa 450gr sira. Dobro umutiti oba fila i dodati želatin (koji je prethodno otopljen u mikrotalsnoj ili na tihoj vatri na šporetu). Fil premazati preko podloge od keksa i opet staviti u frižider.

Preliv od višanja:
Pripremiti 25gr želatina kao u prethodnom koraku. Višnje i šećer zajedno sa sokom staviti da prokuva. Dovoljno je da vri oko 10-tak minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati želatin. Ostaviti da se prohladi, pa preliti preko fila od sira. Vratiti u frižider i ostaviti da se stegne.


Sa pasiranim svežim breskvama







Коментари
Постави коментар