Heljdini slatki keksići

                         Heljdini slatki keksići


Potrebno:

125gr maslaca
20gr soka od narandže
60gr meda
rendana kora od narandže
170gr čistog heljdinog brašna+za posipanje
10gr lešnika
40gr ovsenih pahuljica
2gr sode bikarbone
30r brusnica

Priprema:

Manju narandžu iscediti i izrendati koru. Ovsene pahuljice malo samleti u blenderu.

Maslac penasto ulupati, pa dodati med, sok i koru od narandže.

Zatim dodati suve sastojke i zamesiti testo. Na kraju ubaciti brusnice i ostaviti testo da se odmara 10-tak minuta.

 

Image


Otkidati testo i praviti kuglice. Ja sam koristila kašiku za sladoled da bi mi bila ista mera keksića. Svaka je imala oko 40gr. i ispalo je 11 komada. Ako želite manje  kekse, smanjite količinu testa. Zatim ih stanjite, rukama ili u okruglom kalupu. Lako se oblikuju i zadržavaju tu formu.

 

Image

 

Peći na 170C, u mojoj rerni je trebalo 13 minuta. Na slici se vidi kako je dobilo boju od dole, a od gore je ostalo isto. Ne treba prepeći keksiće.Kad izvadite iz rerne, oni su mekši na dodir, ali stajanjem očvrsnu.

 

Image

 

Nama je bilo dovoljna ta količina meda za slatkoću, a vi po ukusu možete povećati :)

 

Image


 

Коментари

Популарни постови