Hleb od heljdinog brašna

                       Hleb od heljdinog brašna

 

 

Potrebno:

5 jaja
100gr šangarepe
100gr gazirane vode
60gr maslinovog ulja
5gr soli
200gr heljdinog brašna
10gr praška za pecivo
40 gr mlevenog lana
20gr kukuruznog griza
20gr suncokreta
20gr susama
 

Posip po želji:

 
semenke od bundeve
suncokret
susam

Priprema:

Obariti šangarepu i izrendati je na krupno rende (jednom prilikom dok sam kuvala nedeljnu supu, iskoristila sam šangarepu koja se kuvala u njoj).

U jednu posudu izmeriti sve suve sastojke.

Odvojiti belanca od žumanca. Ulupati belanca u čvrst sneg, i ostaviti sa strane.

U žumanca dodati šangarepu, gaziranu vodu i maslinovo ulje. Umutiti mikserom, pa dodati suve sastojke. Na kraju dodati ulupan sneg od belanca. Lagano povezati i sipati u usku modlu za hleb.

 

Image


Peći na 200C. U mojoj rerni je trebalo 35 minuta da se ispeče. Hleb je bogat i pun ukusa (kao kolač, ali meni je super zamena za hleb. Radila sam ga po svom ukusu, a vi možete nešto dodati ili oduzeti). Probala sam i da ga zamrznem, jer ga ne mogu pojesti za jedan dan. Isečem ga na parčad i spakujem u streč foliju po dva komada i zamrznem.Odlično se ponaša na niskoj temperaturi.

 

Image

Коментари

Популарни постови