Integralni trouglovi sa malinama
Integralni trouglovi sa malinama
Testo:
Fil od maline:
Fil:
Maline, vodu i šećer staviti da zakuva. Polako dodavati griz i mešati dok se skroz ne zgusne. Biće čvrsta i malo lepljiva smesa. Ostaviti da se malo prohladi, pa ga razvući u pravougaonik. Imam silikonske podloge za pečenje na koje sam razvukla i fil (fil sam stavila na silikonsku podlogu i odgore jači celofan. Zatim sam oklagijom razvukla fil) i testo na istu meru.
Testo:
U jednu posudu staviti sve suve sastojke, a u drugu mokre. Polako u suve sastojke dodavati mokre i zamesiti testo.
Testo ostaviti 5 minuta da se odmori, pa ga razviti.
Razvući obe kore na meru kao i fil.
Zatim staviti jednu koru, pa pomoću slikonske podloge prebaciti fil preko nje. I na kraju isto tako prebaciti drugu koru. Dok je podloga još od gore, sa oklagijom još malo preći preko sva tri sloja da se dobro sjedine. Skinuti podlogu.
Prvo iseći na trake, pa onda na trouglove. Moji su bili oko 6cm, stranice.
Ređati na pleh sa malim razmakom. Pekla sam na 180C 15 minuta, a vi prilagodite pečenje vašoj rerni.
Izašlo mi je tri pleha trouglića.
Presek trouglića, i ručice mog omiljenog pomagača :)
Napomena:
Nama je je bilo dovoljno slatko, ko voli više može da poveća količinu šećera ili meda.
Količina vode će zavisiti od toga koliko brašno (integralno i heljdino) upija vlagu. Polako krenuti sa jednom količinom, pa polako dodavati ostatak tečnosti. Testo je odlično i super se razvija što se vidi na slikama.
Keksići su mekši nego u prodavnicama zdrave hrane.
Коментари
Постави коментар