Rafaelo

                                    


Potrebno: 

2dc vode
400gr šećera
1/2kg mleka u prahu
250gr maslaca ili margarina
100gr kokosa
 

Još: 

100gr kokosa
54 kom. lešnika
oblatne za rafaelo kuglice
200gr bele čokolade
ulje za glazuru

Priprema: 

Vodu sa šećerom staviti da zakuva. Dodati maslac ili margarin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko u prahu i kokos. Dobro sjediniti, i odmah namazati obe strane oblatne. Dobro izravnati jednu stranu, pa ubaciti po jedan komad lešnika. Poklopiti sa drugom stranom oblatne i ostaviti najbolje par sati da se stegne.

Image

Oblatne prvo iseći da se dobiju komadi kao na slici, pa zatim sa makazama iseći višak (koristim kuhinjske makaze za meso).

Istopiti belu čokoladu, dodati toliko ulja da se dobije ređa masa, (u mom slučaju bile su dovoljne dve velike kašike).

Kuglicu staviti na čačkalicu, umočiti je u čokoladu i zatim u kokos. Ređati na papir da se ohlade i dobro stegnu.

Image

Image

 

 

Коментари

Популарни постови