Slane štangle sa tikvicama i susamom

             Slane štangle sa tikvicama i susamom

Slane štangle sa tikvicama i susamom

Potrebno:

4 manje tikvice (sa što manje semena)
jaja za pohovanje, brašno, prezle
 

Fil: 

800gr krem sira
150gr majoneza
70 gr susama
so, biber

Još:

100gr kačkavalja
12 komada praške šunke

Priprema:

Tikvice pohovati na standardni način, u brašno, jaja i prezle. Ostaviti sa strane da se ohlade.

Image

Fil:

Susam propžiti u suvom tiganju da dobije zlatnu boju, pa ga samleti u blenderu kao pastu. Miris mu je neverovatan, i to ovim štanglama daje fin ukus.

Krem sir, pastu od susama i majonez, sjediniti. Dodati soli i bibera po ukusu.

Ređati:

Tikvice, fil od sira, narendati trećinu sira, složiti po četiri lista šunke. Zatim ponoviti to još tri puta. Odgore treba da se premaže sa filom od sira. Ukrasiti po želji.

 

Image
















Коментари

Популарни постови