Tart od višnje i čokolade

                       Tart od višnje i čokolade

 Tart od višnje i čokolade

Kora:

300gr mlevenog keksa
150gr margarina ili maslaca
100gr mleka
50gr šećera u prahu
100gr čokolade
 

Fil:

800gr vode
700gr višanja
200gr griza
280gr šećera

Ganaš:

100gr čokolade
200ml slatke pavlake
 

Priprema

Kora: 

Margarin ili maslac izvaditi da omekša. Umutiti ga sa šećerom u prahu, dodati mleko, otopljenu čokoladu i na kraju mleveni keks. Dobro sjediniti i obložiti kalup sa tom smesom (dno i stranice). Kalup je 24cm. Ostaviti u frižider da se stegne.(slika1)

Fil: 

Višnje, vodu i šećer staviti da zakuva, pa dodati griz. Kuvati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Fil sipati u kalup, i ostaviti da se ohladi. (slika2)

Ganaš: 

Slatku pavlaku i čokoladu stavti na tihu vatru da se sjedini, ali da ne prokuva. Preliti preko ohlađenog fila, te ostaviti da se dobro ohladi na par sati, najbolje preko noći. (slika3)

Image
Image

 

 

Коментари

Популарни постови