Baklavice
Baklavice (posno)
Potrebno:
Sirup:
Priprema:
Keks i orase samleti (orase sam ugrubo samlela u multipraktiku da se bolje osete) i pomešati. Uzeti koru, presaviti je na pola i staviti po dve pune kašike fila. Zamotati i slagati u odgovarajući pleh.

Imala sam 18 kora i taman mi je bilo dosta fila.

Baklavice preceći uzduž na tri dela oštrim nožem. Otopiti margarin, pa preliti preko njih. Peći na 200C 15-tak minuta dok ne dobiju finu boju.

Za to vreme 800gr šećera i 400gr vode staviti da se kuva.

Kad su baklavice pečene, odmah preliti sa vrućim sirupom. Vratiti u isključenu rernu još pet minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Recept se jako brzo pravi, za svega 20-tak minuta imate odličnu poslaticu.
Napomena:
Ako želite glazirane baklave, pravite sirup koji je naveden u receptu. Ako volite manje sladak sirup, možete napraviti od mere 500gr šećera i pola litre vode. Kuvati samo 5 minuta, oba sirupa.






Коментари
Постави коментар