Baklavice

                         Baklavice (posno)

 Baklavice

Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode

Potrebno:  

500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa (posnog)
125 gr margarina
100gr ulja
 

Sirup: 

800gr šećera
400gr vode ili
(500gr šećera i 500gr vode)
 

Priprema:

Keks i orase samleti (orase sam ugrubo samlela u multipraktiku da se bolje osete) i pomešati. Uzeti koru, presaviti je na pola i staviti po dve pune kašike fila. Zamotati i slagati u odgovarajući pleh.

Image

Imala sam 18 kora i taman mi je bilo dosta fila.

Image

Baklavice preceći uzduž na tri dela oštrim nožem. Otopiti  margarin, pa preliti preko njih. Peći na 200C 15-tak minuta dok ne dobiju finu boju.

Image

Za to vreme 800gr šećera i 400gr vode staviti da se kuva. 

Image

Kad su baklavice pečene, odmah preliti sa vrućim sirupom. Vratiti u isključenu rernu još pet minuta. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Image
Potrebno: 500gr kora
150gr mlevenih orasa
150gr mlevenog keksa
125 gr margarina ili maslaca
100gr ulja
Sirup: 800gr šećera
400gr vode

Recept se jako brzo pravi, za svega 20-tak minuta imate odličnu poslaticu.

Napomena:

Ako želite glazirane baklave, pravite sirup koji je naveden u receptu. Ako volite manje sladak sirup, možete napraviti od mere 500gr šećera i pola litre vode. Kuvati samo 5 minuta, oba sirupa.

Image

Коментари

Популарни постови