Medena pita sa kokosom
Medena pita sa kokosom
Priprema:
Kore:
Umutiti mast da pobeli, pa dodati kristal i vanil šećer. Kad se dobro umuti, dodati jaje, med i mleko. Skloniti mikser, pa masu zamesiti sa brašnom (polako dodavajući) i sodom bikarbonom.
Ispeći tri kore na 180 C, dok blago ne porumene.
Dimnezije pleha su 37x28cm.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f2ae5cea-610f-11eb-82cd-0242ac120010/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1600x3200-5a668d88-64be-11eb-ac4d-0242ac130010.webp)
Fil:
Jedan deo mleka odvojiti, a ostalo zakuvati. U odvojeni deo, dodati brašno i šećer, izmešati da masa bude ujednačena. Kad mleko provri, dodati masu, kuvati dok se zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti sa margarinom (ili maslacom) i kokosom.
Ređati:
Kora-premazati tanko sa eurokremom-fil x3,
odgore posuti sa kokosom
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f2ae711c-610f-11eb-acc3-0242ac120010/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1600x3200-5a668d88-64be-11eb-ac4d-0242ac130010.webp)
Obavezno ostaviti preko noći da kore omekane
Коментари
Постави коментар