Omlet sa patlidžanom

                         Omlet sa patlidžanom

 Omlet sa patlidžanom

Potrebno: 

2 manja patlidžana
1 glavica crnog luka
4 jaja
2 kašike kisele pavlake
1 šnita suve slanine
so, suvi začin, biber
maslinovo ulje
peršunovo lišće
 

Priprema:

Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice, staviti da se dinsta na dve kašike maslinovog ulja. Za to vreme oguliti patlidžan i iseckati ga na kockice, zajedno sa suvom slaninom i zatim ga dodati u tiganj. Staviti začine i dinstati dok ne omekani. Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, pa dodati u tiganj. Ravnomerno raspodeliti po patlidžanu, smanjiti vatru na minimum, zatvoriti sa poklopcem i ostaviti dok se jaja ne ispeku (otprilike 20-tak minuta). Posuti sa svežim peršunovim lišćem i služiti toplo.

Image

 

Коментари

Популарни постови