Omlet sa patlidžanom
Omlet sa patlidžanom
Priprema:
Crni luk očistiti i iseckati na sitne kockice, staviti da se dinsta na dve kašike maslinovog ulja. Za to vreme oguliti patlidžan i iseckati ga na kockice, zajedno sa suvom slaninom i zatim ga dodati u tiganj. Staviti začine i dinstati dok ne omekani. Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, pa dodati u tiganj. Ravnomerno raspodeliti po patlidžanu, smanjiti vatru na minimum, zatvoriti sa poklopcem i ostaviti dok se jaja ne ispeku (otprilike 20-tak minuta). Posuti sa svežim peršunovim lišćem i služiti toplo.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/ef041c10-6402-11eb-a016-0242ac120036/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
Коментари
Постави коментар