Posna štrudla

                                Posna štrudla

Posna štrudla 

Testo:  

6dl čaja od kamilice
6 kašika šećera
40gr kvasca
3oogr ulja
pola kašičice soli
1 pp
1 kg brašna

Fil-mak:  

300gr maka
120gr šećera
10gr vanil šećera
50gr vruće vode

Fil-rogač: 

200gr rogača
100gr šećera
50gr vruće vode

Priprema:

Testo:

uobičajeno skuvati čaj, ja sam stavila tri vrećice kamilice za 6dc čaja. Odvojiti malo mlakog čaja, i zajedno sa kašikom šećera i kvascem razmutiti da se otopi. Sjediniti sa brašnom i ostalim sastojcima za testo. Dobro umesiti i podeliti na 3 jufke. Ostaviti 15-20 min da se odmore. 

Image

Fil mak: 

samleveni mak, zajedno sa šećerom i vanilom, popariti sa vrućom vodom. Dovoljno je da gustina fila bude kao pasta (ako vam treba više vode, slobodno stavite), da se može namazati.

Fil rogač: 

isti postupak kao sa makom.

Image

Nadošle jufke razviti i premazati sa filom. Od ove količine fila sam premazala jednu jufku sa makom, drugu sa rogačem i treću sam kombinovala sa makom i rogačem.

Premazati štrudle sa vodom i uljem, i peći je na 200C dok ne porumeni. Kad se ispeče, premazati je ponovo sa uljem i vodom i pokriti je sa suvom krpom. Ostaviti je dok se skroz ne ohladi.

Image

Коментари

Популарни постови