Posna štrudla
Posna štrudla
Priprema:
Testo:
uobičajeno skuvati čaj, ja sam stavila tri vrećice kamilice za 6dc čaja. Odvojiti malo mlakog čaja, i zajedno sa kašikom šećera i kvascem razmutiti da se otopi. Sjediniti sa brašnom i ostalim sastojcima za testo. Dobro umesiti i podeliti na 3 jufke. Ostaviti 15-20 min da se odmore.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/43bd621a-6409-11eb-9b1d-0242ac12002c/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1600x3200-5a668d88-64be-11eb-ac4d-0242ac130010.webp)
Fil mak:
samleveni mak, zajedno sa šećerom i vanilom, popariti sa vrućom vodom. Dovoljno je da gustina fila bude kao pasta (ako vam treba više vode, slobodno stavite), da se može namazati.
Fil rogač:
isti postupak kao sa makom.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/46bacc46-6409-11eb-b4e1-0242ac120060/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1024x2048-5a668c84-64be-11eb-ae43-0242ac130010.webp)
Nadošle jufke razviti i premazati sa filom. Od ove količine fila sam premazala jednu jufku sa makom, drugu sa rogačem i treću sam kombinovala sa makom i rogačem.
Premazati štrudle sa vodom i uljem, i peći je na 200C dok ne porumeni. Kad se ispeče, premazati je ponovo sa uljem i vodom i pokriti je sa suvom krpom. Ostaviti je dok se skroz ne ohladi.
![Image](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4611bc00-6409-11eb-a3fe-0242ac12003b/v/5a667e06-64be-11eb-aef3-0242ac130010/1600x3200-5a668d88-64be-11eb-ac4d-0242ac130010.webp)
Коментари
Постави коментар