Recept za princes krofne,eklere, profiterole
Recept za princes krofne,eklere, profiterole
Testo:
Vanil fil:
Sos za profiterole:
Krem od slatke pavlake:
Priprema:
Testo:
(mere su u gramima, uključujući i vodu)
U šerpu sipati vodu i ulje. Kad zavri, dodati brašno i energično mešati dok se testo ne bude odvajalo od ivice šerpe.
Smesu ohladiti, pa dodavati jedno po jedno jaje, dok se ne bude dobila fina struktura testa kao krem glatka.
Peći na 225C oko 20-tak minuta (zavisi od rerne). Obavezno napraviti veće razmake između krofnica, jer dosta narastu.
Od ove količine testa sam dobila tri pleha princes krofni, profiterola i eklera.
Vanila fil:
Fil od slatke pavlake:
Slatku pavlaku ulupati (staviti šećer po ukusu), pa dodati prethodno otopljenu čokoladu.
Čokoladni sos:
Sve sastojke (čokoladu, maslac, mleko, med) staviti u jednu posudu, pa na pari sjediniti. Gotov je kada se dobije fini sos bez grudvica.
Коментари
Постави коментар