Sardine u ulju

                           "Sardine" u ulju

 "Sardine" u ulju

Potrebno:  

5.8ookg ribe
600gr kiselih krastavca
850gr pasulja tetovca
500gr šangarepa
1lit paradajz soka
1.5 lit ulja
150gr soli
50gr sirćeta

Priprema:

Ribu dobro očistiti, odseći sva peraja i iseći na potkovice od 2cm. Posoliti, dodati sirće i dobro promešati. Ribu spremiti prethodno veče, da odstoji celu noć. Povremeno je promešati. Pasulj naliti vodom i takođe ostaviti preko noći.

Image

Pasulj ocediti. Šangarepu i kisele krastavce iseći na kockice.

Image

U staklene tegle prvo staviti red pasulja, šangarepe, krastavca, ribu, zatim ponoviti još jedan red povrća i na kraju složiti ribu.  Sa ovom merom povrća i ribe ispadne tačno 15 teglica od 750gr.

Image

Rasporediti paradajz sok u svaku teglicu i naliti sa uljem da ogrezne.

Ulja će malo ostati, ali prilikom pečenja u rerni (ako ispari tečnost) treba malo još doliti. Rernu uključiti na 100 C. Kada počne da vri smanjiti je po potrebi.Tečnost u teglici treba da "šapuće" (kao kad kuvate nedeljnu supu) nikako da jako vri. Dužina pečenja zavisi od rerne. Ja sam pekla 10h na 70C (pošto mi je jača rerna).

 Image

Коментари

Популарни постови