Straćatela torta

                    Straćatela torta (nepečena)

 

Podloga:  

450gr mlevene plazme
40gr čokolade u prahu
150gr margarina ili maslaca
120gr mleka
50gr mlevenog lešnika
 

Fil:  

500ml jogurta
500ml slatke pavlake
100gr šećera
20gr želatina+10 kašika vode
20gr vanil šećera
200gr crne čokolade
 

Ganaš glazura:  

200 ml slatke pavlake
200gr čokolade

Priprema:

Podloga: 

Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm

 

Image

Fil: 

Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.

Izrendati na krupno crnu čokoladu.

Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 10-30s).

Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.

Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.

Image

Ganaš glazura: 

Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.

Image


 

Коментари

Популарни постови